Potep po Madridu

spain-985372_1920

Madrid, prestolnica španske kraljevine in največje mesto v Španiji. V Madridu živi 3,3 milijona ljudi in je tretje največje mesto v Evropski uniji. Razpostira se na kar 604,3 km², kar je več od površine naše največje občine, tj. Občine Kočevje, ki se ponaša s 563,7 km² površine.

 

Izvor imena mesta ni popolnoma znano. Po legendah – obstajata kar dve legendi, je Madrid ustanovil Ocno Bianor, sin kralja Tyrrhenius, Toskane in Mantova, oziroma je mesto dobilo ime po latinski besedi Ursaria, ki pomeni dežela medvedov, saj so v bližnjih gozdovih našli večje število medvedov. Medved in jagodno drevesce sta upodobljena v grbu mesta.

 

Madrid je prestolnica že od leta 1561, z izjemo 5 let v 17. stoletju, in od takrat do danes je število prebivalcev naraslo za več kot 100-krat. Mesto se ponaša z zanimivo renesančno arhitekturo, številnimi muzeji in galerijami, med katerimi še posebej izstopata Museo Nacional del Prado in Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. Obvezen postanek je tudi pri eni največjih kraljevih palač v Evropi Palacio Real. Pred gnečo na ulicah v središču mesta se lahko umaknete v lepo urejene parke ali si ogledate živalski vrt. Lahko pa se odpravite v pravi tropski vrt, ki so ga uredili pod stekleno streho starega dela madridske glavne železniške postaje Atocha. Potovati po mestu je enostavno zaradi hitre in učinkovite podzemne železnice.

Aprilski potep po Madridu smo izkoristili za testiranje opreme. Ljudska modrost pravi, da vaja dela mojstra zato smo pridno vadili in naredili nekaj panoramskih posnetkov


Razmišljate, kako bi na zanimiv in učinkovit način predstavili vašo znamenitost ali podjetje ter privabili nove stranke?

Pišite nam na peskovnik@360peskovnik.si ali nas pokličite na 068/680-653.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *